Frans Heemskerk – PERSONA

13 november 2014 heeft Frans Heemskerk samen met zijn trio, bestaande uit Jeroen Vierdag en Arno van Nieuwenhuize de muziek van zijn nieuwe cd PERSONA gepresenteerd in het Scheltema Complex in Leiden. Smooth-jazz, funk en fusion invloeden smelten op spannende wijze samen in de eigentijdse composities. Heemskerk is al 20 jaar actief als componist en musicus. Met deze nieuwe cd komt zijn muziek beschikbaar voor het grote publiek. Het repertoire komt tot leven door het samenspel van drie topmusici die hun instrument zodanig beheersen dat elke intuïtie gevolgd kan worden en elke inspiratie in muziek vertaald wordt. De muziek van PERSONA is een gegeven, maar komt bij elk optreden op een unieke manier tot leven.

Frans Heemskerk (piano, rhodes & organ) maakte met The French Connection ‘Live At The Duke’ in 2005 zijn eerste album met eigen werk. Hij is werkzaam als musical director voor Joop van den Ende Theater Producties. Verder componeerde hij twee musicals, bracht hij met loungegroep ‘Water’ 11 composities uit bij de Supperclub en won hij in 2009 een Johnny Kraaijkamp Musical Award voor beste muziek/arrangementen. Jeroen Vierdag (bas) is een van de beste bassisten van Nederland. Hij speelt in de band van Caro Emerald en met Anton Goudsmit speelt hij in de Ploctones. Arno van Nieuwenhuize (drums) speelde jarenlang bij het Metropool Orkest. Hij was daar verantwoordelijk voor talloze concerten en cd-opnamen met de groten der aarde, waaronder Todd Rundgren en Steve Vai.

Composition & keys: Frans Heemskerk

Bass: Jeroen Vierdag
Drums: Jeroen Zange
Mix: Bram Bol
Mastering: Darius van Helfteren
Album artwork: Tessa Rose Jackson

Te koop:

Frans Heemskerk | Persona | CD Baby Music Store.

About The Author